16 May 2010

PULAU BIDONG a.k.a SURVIVAL LAUT



Alahai..tiba2 jer aku teringat kat Pulau Bidong. Cam nak pg lagik jerk tp aku tau, memang xleh pg dh..huhu. Xpe r, at least aku ade gak kenangan sedikit sebanyak kat pulau tuh. Kasma(my BFF), mula2 tuh memang xmo pg coz dia takowt air sangat2..hoho. Dia buat macam2 alasan xmo pg tp tau2 jelah, xkan pihak u nak lepas camtuh jerk n.. Finally, dia terpaksa mengalah jugak.

Malam sebelom pg tuh, aku ngan Kasma sebok packing2 barang yg nak bawak pg pulau(survival laut). Memang diwajibkan kena bawak satu beg jerk, xleh lebih!! Aku pom ‘gulung’ sume pakaian aku then sumbat jelah sampai muat. Mujor sangat2 muat, lau x, xtau ler. Aku malam tuh memang excited sangat nak pg coz roommate aku (Ayu) dah pg sebelom tuh. Dia cakap best sangat2. Aku pom ape lagik, x sabar2 r..theeee3. Dah r mase tuh assignment Asas Keusahawanan lom siap lagik. Memang susah gile2 nak buat assignment tuh(part Business Plan paling aku benci!!!). Then, aku ngan Kasma decide nak buat after kitorang balik survival jerk. Tawakal jelah beb! Memang xder mood sangat2 dah nak buat mase tuh..

Pagi tuh, aku bangun awal. Memang excited sangat2 nak naik bot(sebelom ni x pernah naik..hehe). Sebelom pg Jeti Merang, kitorang berkumpul dulu kat depan blok aku(An-Nasa’i). Kitorang kena baik bas ikot kumpulan. Aku satu kumpulan ngan Kasma(Kumpulan KETAM), so kitorang naik same2 n duk same2..(memang xleh dipisahkan aku ngan dia nih..hehe). Sampai jer jeti, siap2 pakai jaket keselamatan, pastuh naik bot. Mula2 tuh ingat nak naik bot yg besar(nak elakkan mabuk laut), last2 kena naik bot kecik gak. Tp best bot kecik, boleh main2 air..hehe.

Lam setengah jam, kitorang sampai kat Pulau Bidong. Rase excited nak pg pantai coz tenang jer tengok pantai, siap nampak lagik batu karang kat bawah tuh.. Memang xleh nk bayang r camne, cantik sangat2!!

Malas r cite panjang2, lenguh dah taip..ngeh3~~

Aktiviti yg paling aku x suka adalah MEMANCING!! Kitorang kena naik bot besar. Dah r bot tuh asyik goyang2 jerk. Aku pom pe lagik, muntah r!! Mane tahan beb! Lam 4,5 kali gak aku muntah. Mase tuh memang x larat dah nak bangun, rase nak keluar sume isi perut. Tapi aku benci sangat2 kat fasi mase tuh, ade ker patot dia nak nama aku(nak potong markah r tuh) bile dia tengok aku muntah2!! Geram tol r, x reti bahasa tol!! Ape yg paling aku xleh lupa, aktiviti SNORKELING. BES sangat2!! Leh tengok terumbu karang secara LIVE!! Mase tuh baru aku tau, indahnya ciptaan Tuhan. Mase fasi suh kitorang naik, rase cam xnak naik jerk coz suka sangat2 snorkelling mase tuh.. Lau leh xnak naik dah tp mane bleh kan?? Pastuh, kitorang kena daki bukit(bukit pet ah,aku dah lupa). Atas bukit tuh ade tempat2 peninggalan orang2 Vietnam. Mase nak turun tuh, aku xleh tahan sangat coz aku s******(penyakit pompuan..hehe). Memang nak pengsan mase tuh. Nasib baek aku sempat pegang Kasma. Aktiviti last, bende yg paling aku suka..BERKAYAK. Tapi rugi tol r, fasi x bagi aku join coz aku sakit ag mase tuh(ish…rugi tol r). Pastuh aku kena hantar balik kat khemah, xleh join r aktiviti tuh..huhu.

Hari last memang bes, kumpulan KETAM menang 3 hadiah lau x clap aku(cmner leh lupa lak nih??). Kitorang menang pertandingan lumba kayak,………………….(yg len x ingat dh..hehe). Pastuh, kemas2 barang then bersiap nak balik. Sedih gak tinggal Pulau Bidong..huhu. Aku ade ambik, bukan aku sebenarnya, kawan aku yg ambik gambar kat bawah nih. Jom tengok..



rindu nok naek bot..=))


kamilah JUARA!!


aku tengok pah mane hor??haha



jom KAYAK!!

SUKA LAGU NIM =))


My All - Mariah Carey


I'm thinking of you

In my sleepless solitude tonight

If it's wrong to love you

Then my heart just won't let me be right

Cause I've drowned in you

And I won't pull through

Without you by my side

I'd give my all

To have

Just one more night with you

I'd risk my life

To feel

Your body next to mine

Cause I can't go on

Living in the memory of our song

I'd give my all

For your love

Tonight

Baby, can you feel me

Imagining I'm looking in your eyes

I can see you clearly

Vividly emblazoned in my mind

And yet you're so far

Like a distant star

I'm wishing on tonight

I'd give my all

To have

Just one more night with you

I'd risk my life

To feel

Your body next to mine

Cause I can't go on

Living in the memory of our song

I'd give my all

For your love

Tonight

I'd give my all

To have

Just one more night with you

I'd risk my life

To feel

Your body next to mine

Cause I can't go on

Living in the memory of our song

I'd give my all

For your love

Tonight

Give my all

For your love

Tonight

*SHUKA shangat2 lagu nih sampaikan aku leh hafal dalam masa satu hari jerk..=). Start suka lagu nih mase tengok Siti Nordiana nyanyi lam rancangan Selebriti Karoke(ntv7), although dis song dah ‘lapuk’ sebenarnya..ngeh3~~.


…TEMAN…

Teman…

Aku x mementingkan paras rupamu…

Dan juga kedudukanmu…

Kerna aku tahu diriku x sebertuah dirimu.

Teman…

Aku x mementingkan kecerdikan akal fikiranmu…

Dan juga kematangan dirimu…

Kerna aku tahu siapalah diriku.

Teman..

Aku hanya mahukan kejujuranmu..

Ketulusanmu…

Kerna ia akan mengakrabkan kita.

Teman…

Aku hanya perlukan perhatianmu..

Timbang rasamu…

Dan juga belaian kasih seorang teman darimu.

Jika kau mengganggap aku pilih kasih…

Anggapanmmu salah belaka…

Andaianmu itu hanya dusta…

Kerna aku tahu siapa aku sebenarnya…

Aku mahukan yang terbaik untuk diriku…

Dan juga untukmu…

Temanku.

*SEDIH sangat2 ingat kawan aku nih..=((. Lau dia ade terbaca, syukur sangat2. At least dia tahu betapa aku sayangkan dia. Aku masih anggap dia kawan aku DUNIA dan juga AKHIRAT. Andai aku pergi dulu, ampunkan segala-galanya dosaku padamu. Andai kamu pergi dulu sebelumku, ketahuilah bahawa aku sudah memaafkan dan sentiasa merindukanmu. Dan andai kita pergi bersama-sama, aku doakan kita akan bertemu ‘di sana’. AMIN….



12 May 2010

Saleem - Tinggal Kenangan


Pernah Ada Rasa Cinta
Antara Kita Kini Tinggal Kenangan
Ingin ku Lupakan Semua Tentang Dirimu
Namun Tak Lagi Kan Seperti Dirimu Oh Bintangku

Jauh Kau Pergi Meninggalkan
Diriku
Di Sini aku Merindukan Dirimu oohhh
Kini ku Coba Mencari Penggantimu
Namun Tak Lagi Kan Seperti Dirimu
Oh Kekasih

Pernah Ada Rasa Cinta
Antara Kita
Kini Tinggal Kenangan
Ingin ku Lupakan Semua Tentang Dirimu
Namun Tak Lagi Kan Seperti Dirimu Oh Bintangku

Jauh Kau Pergi Meninggalkan Diriku

Di Sini aku Merindukan Dirimu oohhh
Kini ku Coba Mencari Penggantimu

Namun Tak Lagi Kan Seperti Dirimu
Oh Kekasih

Pernah Ada Rasa Cinta
Antara Kita
Kini Tinggal Kenangan....

*bes gile lagu nih.. xder kena-mengena pom ngan aku.suka dengar jerk..aku harap cinta aku x TINGGAL KENANGAN..huhu

..Jalan2 vs MenGgeDix vs Busy!!!!..



Wah..bes tol ai ni,dapat g jalan2..huhu. ai ni aku kuar ngn kema.. first aku g CIMB, bank in duit untuk modal topup..almaklumLah aKu ni toKey topup..hehe. Then, aKu g KoLej inForaNa kaT Bandar coz aku nak tanye sal kursus masakan bagi pihak adik aku.. pas2 plak, aku g pantai batu buruk,aku pg menggedix kat Taman Permainan kat situh..huhu. tengok r pic yg aku suh kema snap td..hehe


Kat Bazar Kraf hadapan Pasar Kedai Payang..

=))

uits..hohoho

welcome..=)

cam model lax aku tengok..hehe

tengok sape tuh erk??

selipar CUMILku..huhu

jangan jelesh nengok gambarku yang cumil itu neh..wakaka

Balik umah aku trus bukak laptop. Lau dah buka laptop tuh, buat ape lg, on FACEBOOK n update BLOG r beb..hehe. aku on9 sampai pukul 5. Pas2 m.sdare aku col. Dia cakap lau nak beli ****, pg r SABASUN(hypermarket femes gk r kat sinim)aku jawab OK jerk. Tau2 jelah susah nak dapat **** sekarang nim. Pas2 aku ngan sepupu aku pom pg r SABASUN. Sampai jer, **** xder dah.. Arghhh..!!! tensyen gile beb. Pas2 sepupu aku ajak pg FESYEN SERI INTAN (sebelah 2 jerk). Aku pg r teman dia nk beli suar pendek. Pas beli tuh aku masuk SABASUN balik. Aku tgk ramai org dh bawak ****. Aku ngan sepupu aku pe lg, cepat2 lari nak dapatkan ****. Sampai jer tempat **** tuh, aku kena beratur. Aku pom beratur jelah. Sampai jer turn aku, aku tersengih sorang2. Puas at aku dapat gk **** tuh. Nak tau x **** tuh ape?? Tgk gambar kat bawah nim yerk!

Haaa.. dah tengok kan?? Kat SABASUN tuh aku dapt 2KG jer!! Aish..!! susah betol nak dapat GULA sekarang nim. Aku pom xtau kenapa. Kuar dari SABASUN, aku pom pg ‘mencuba nasib kat MYDIN MALL lak..hehe. ne tau dapat ag 2kg. sampai2 jerk MYDIN MALL, terus jer aku menonong ker tempat GULA. Aku tengok kosong jer bakul GULA…Eiiiiii…!! Geram tol!!! Then, sebelom balik umah tuh, sepupu aku ajak pg KFC. Dia belanja beb!hehe.. pas makan pe lg, balik r.. dah maghrib dah pon.

Malam tadi mak aku suh pg SABASUN lagi, cari GULA. Sampai jerk, gula dah habis. Geram lagih!! Gula oh gula.. dimanakah dikau?? Ari nim aku BUSY carik GULA jerk. Sok plak nak ‘mencuba naseb’. tata

semua benda dalam blog ni adalah hak milik wannorazila©