08 May 2011

PROMOSI VCO!!!

Assalamualaikum...
Di kesempatan ini, cewahhh.. hehehe. Oke-oke. Actually aku nak wat promosi VCO nih. Sesape yang nak try or da memang pengguna'tegar' VCO nih, aku nak wat promosi nih. Rezeki lebih an, pe salah lau wat sale sekali sekala...hehe. Sesape yang taktau lagi VCO nih untuk ape, jom terbang ke ENTRI INI...

Promosi nih, kat sini jer tau, takde da kat tempat lain. So, korang pasti rugi lau tak grab peluang nih ;)



Sekotak VCO = RM38 jer!!! tambah postage RM6 ye...
2 kotak VCO = RM80 INCLUDE POSTAGE!!

Lagi banyak korang order, lagi banyak aku bagi diskaun!!
Haa, suka tak? suka tak??

Lau suka, sms aku kat 0179048745 atau korang leh emel aku kat pinkylala89@yahoo.com...

Promosi nih akan tamat pada 8 MEI!!

05 May 2011

Contest!!

Assalamualaikum...
Aku nak wat contest tapi bukan sekarang ar. InsyaAllah pagi or petang sok aku gitau k. So, tunggu lar ye.. ;) Contest yang aku nak wat nih, berkait ngan warna pink. Da aku nih addict ngan warna pink, contest pom konpem ar sal pink gak kan?? hehehe... SO, tunggu tau!!






;)

04 May 2011

yeahhhh!!

Assalamualaikum...
Dengan ini, aku umumkan bahawa, aku da habis tahun kedua di UMT...hahahaha
Ayat memang takleh blah.. Budak skema an, ayat pom mesti ar skema cam unta. Unta skema ker weh? Entah... Belasah jela.. ;)

Paper last kul 2 petang tadi subjek Kewangan Awam. Wahh!! Soklan memang mencabar minda bagi orang yang tak study cam aku nih. Tak study ker? Aku study weh tapi last minute. Seharian aku ngan member aku pg cari umah sewa untuk sem depan. Aku 7 orang tak dapat hostel! Entah ape masalah ngan pihak pengurusan UMT aku pom taktau. Da tau tempat penginapan tak cukup, nak watpe ambik student ramai-ramai?? Nak sesakkan lagi UMT?? Bagus ar tuh. Sesakkan lagi UMT yang dah sedia sesak tuh, aku sokong. Sampai student pom terabai.. Puiiihhh!!

Taknak taip panjang lebar sal hostel, da naik muak da. Sekarang nak cite sal umah sewa lak. Acece, aku duk umah sewa sem depan. Asyikkk!! Sem lepas sempat ar merasa duk umah sewa sebulan, pastuh blah coz dapat hostel. Sem depan da nekad taknak mintak hostel. Taknak bazirkan duit aku untuk hostel. Haish... tadi da taknak cakap sal hostel, ni sebut sal hostel lagi. Come on girl!! Oke-oke... semalam seharian pg survey umah sewa. Memang susah gile baban tau cari umah sewa. Aku berkenan sangat-sangat nagn satu umah nih tapi jauh, depan ILPKT. Memang tersangat jauh untuk kami kaum pompuan. Lau ade kelas malam, konpem atkot nak pg. Beralasan... ahahaha. Pastuh pg tengok kat Taman Uda, jauh gak. lam 10 minit sampai UMT. Lau hujan konpem basah habis. Berlasan lagi... Pastuh pg tengok satu umah ag sebelom balik. Rumah tuh tengah renovate. Member aku call tuan umah tuh and kitorang nak umah tuh coz dekat sangat-sangat ngan kampus. Kitorang pom da janji ar ngan pakcik tuh nak bayar duit deposit umah pagi nih. Pagi tadi bangun awal sesengat semata-mata nak pg bayar deposit tuh. Pas siap-siap sume, pakai helmet and siap nak pg kat parking moto. Member aku call pakcik tuh. Nak tau ape pakcik tuh kate?? Pakcik tuh kate ade orang dah bayar deposit untuk umah tak!! Gile ker tak gile??? Memang betol-betol aniaya student!! Aku doakan pakcik tuh bahagia dunia akhirat.

Kitorang da takde pilihan, terpaksa pilih umah kat Taman Uda tuh. Walaupun sedikit jauhhhh, tapi oke jela. Asalkan ade umah an. Esok nak bayar deposit. Harap-harap pakcik nih tak buat hal macam pakcik sebelom nih. Name jer cikgu tapi perangai cam....

Tak sabar nak nikmati cuti sepusnye! 4 bulan tuh beb... K bye ;)

JIKA ANDA SEORANG BLOGGER

assalamualaikum...
Join segmen dari abang Ben lagi...


SAYA DAPAT BANNER NI DARI WWW.BENASHAARI.COM

Lau nak join gak and nak  tahu cara dan tujuan , sila klik SINI yah!!

Join jangan tak join, nanti kena pelempang!! haha

vco lagi.. aci??


I am Vco agent NOW!! so if u interested with it lets check it out!!
get their INFO n start 2 buy use it n see how it work..

Apa itu VCO? VCO adalah virgin coconut oil atau minyak kelapa dara dalam bentuk soft gel .Kelebihan VCO atau minyak kelapa dara keluaran Catalyst ialah ianya menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sebagai supplement tambahan untuk terutamanya untuk kulit.Ianya dapat mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata,strechmark bagi wanita hamil.

VCO softgel paling laris sebab senang nak telan dan boleh apply ke whole face. Means if beli VCO ni memang tak rugi sebab boleh digunakan secara 2 in 1. Kalau soft gel ni memang takde bau ape2 pon :) Telan dan ngap je terus! :)


KEBAIKAN VCO

- Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
- Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
- Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
- Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
- Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
- Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
- Melindungi tubuh daripada kanser.
- Jerawat cepat susut
- Regular semula PMS anda
- Sistem penghadaman lebih baik
- Kesuburan
- Mengurangkan up to 70%
- Kurangkan rasa senggugut
- Batuk dan Selsema cepat hilang
- Mengurangkan tidur berdengkur

Pengambilan VCO bagi wanita yang hamil

Selain bagus untuk kulit, kesihatan dalaman dan luaran. VCO atau minyak kelapa dara juga bagus untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin. Ada effect ke VCO ni? Jangan risau, Vco tiada side effect sbb dia bukan ubat. it's simply a great supplement. Setakat ni based on testimoni2 pengamal VCO, ada 3 orang dah bjaya hamil. Alhamdulillah..rezeki itu semuanya datang daripada Allah, tetapi kita jugak kene berusaha untuk mendapatkan sesuatu perkara yang baek. Pengambilan VCO atau virgin coconut oil/minyak kelapa dara keluaran CATALYST semasa kehamilan adalah sangat bagus dan insyallah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk kami adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan. CATALYST juga adalah syarikat bumiputera dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL.Pengambilan vco bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan sedang merancang untuk mendapatkan zuriat juga sangat-sangat digalakkan kerana vco juga berfungsi sebagai agen pelincir.


Persoalan-persoalan yang sering ditanya mengenai VCO

Lelaki boleh makan jugak ke?
-Yup! Lelaki pon memang boleh makan. Lelaki dan Perempuan memang digalalakkan makan VCO ni as suppliment :)

Harga berapa dan dalam satu botol ada berapa soft gel? Boleh tahan berapa lama satu botol VCO ni?
- Harga VCO sebotol ialah RM 39.90 bagi semenanjung dan RM43.90 bagi Sabah dan Sarawak.
Dalam satu botol ada 60 kapsul soft gel dan boleh tahan selama sebulan :)

VCO nih sesuai dengan semua peringkat umur ke?
- Of course semua peringkat umur digalakkan makan VCO ni. Daripada golongan muda sehinggalah golongan tua. Umur 8 tahun pon ada yang makan.


Bagaimana cara pengambilan/pemakanan VCO ni ?
- Boleh digunakan dengan 2 cara. 2 in 1 :)
Makan dan Sapu di muka

- 2 kali (2 biji kapsul setiap hari) boleh dimakan sebelum/selepas makan.
- Juga boleh diambil 2 biji kapsul sekaligus
- Seelok2nya ambil bersama air suam/air kosong

-Lagi satu, boleh disapu kat muka. Lubangkan siket guna jarum dekat softgel tuh then apply kat muka. Kalau boleh wat before nk tido malam tuh.Kalau nk biarkan smpi pagi terpulang la..Tp 15 minit pon dh ok..kasi die serap kat kulit muka...tp utk kulit sihat n cntek,better mkn n sapu laa  :) Yang penting, pengambilan VCO untuk makan 2 biji kapsul setiap hari jangan pernah skip. Amalkan. 

Tak bertambah berminyak ke bila sapu soft gel nih dekat muka?
-Tidak. Cuma ianya oily bila sapu dekat muka je. Then, boleh terus cuci dan dapat rasakan kelembutan kulit kita tuh :)

Kalau dah memang sedia ada kurus, bila makan VCO nih, akan bertambah kurus lagi ke?
- Tak :) If u da kurus, dun worry takkan lagi kurus after makan sebab metabolisme dah tggi. Cume yang utk metabolisme rendah je die akan naikkan. So dun worry ok!

Berapa lama boleh nampak kesannya selepas makan VCO ni?
-Jika anda konsisten mengambil kapsul ini, insyallah, kesannya akan diperoleh dalam masa yang singkat tetapi ia juga bergantung kepada sistem/hormon individu tersebut. Kesan-kesan sampingan juga adalah berlainan bagi setiap individu mengikut masalah yang dihadapi. Depends :)

Halal ke VCO ni?
-VCO from Catalyst Brand ni berasal daripada company Catalyst Nutraceutical (M) Sdn.Bhd di Malaysia & it based from nature. 100% bumiputera dan tak perlu ragu-ragu.

Dapatkan VCO dengan harga cunnn?? Terbang ke ENTRY INI


30 April 2011

bertudung vs free hair

Assalamualaikum...
Berlaku kerojakan bahasa pada tajuk kali nih. Tapi takpe, rojak kan sodap! hahaha...

Memalam camnih, biase ar. Merapu jer lebey. Nak wat entry banyak-banyak. Mula ar merapu cam hape entah. 

Ok, kali nih aku juz nak bagi pandangan aku. Nih takde kene-mengena ngan sesape k, samada yang masih hidop atau yang telah meninggal dunia. So, korang tak berhak nak marah aku. Sesape nak marah, see you in court!!

Pandangan aku kali nih sal wanita bertudung vs free hair. Hurm... ramai yang pandang serong bila tengok girl free hair, termasuk ar aku. Kadang tuh aku mula pikir yang bukan-bukan lau tengok girl tak pakai tudung nih. Ade tuh, nak duduk dekat pom aku taknak. Jahil tak aku? Jahil tak? Tak kan.. Jawab ar tak, lau tak kena pelempang! ;)

Member aku ramai yang bertudung. Yang tak bertudung tuh leh bilang ngan jari kaki jerk. 

Tapi bagi pendapat aku ar, sepanjang aku berkawan ngan kedua-dua makhluk nih, masing-masing ade kelemahan dan kebaikan mereka tersendiri. Ade sebelom nih, member aku yang bertudung leh dikatakan hari-hari kuar dating, naik motor peluk-peluk bf dorang. Yang tak bertudung plak cakap kat aku yang walaupun dia tak pakai tudung tapi dia tak sanggup naik motor peluk-peluk camtuh. See?? Tak sume yang free hair tuh buruk kan? Mereka pom baik ar weh. Just dorang tak dapat hidayah ag nak pakai tudung.

Tapi bagi aku, lau pakai tudung lagi comel. Selain comel, ia da memang tutntutan agama an. Tak salah lau kita tutup rambut kita. Tak ar nampak sangat yang rambut kita nih ade kelemumur ker, kerinting ker, aade kutu ker... hehehe. 

Lagi berkat lau rambut nih just tunjuk kat suami kite jerk. Tentu dia suka coz mahkota (rambut) kita belom 'diratah' lelaki lain lagi. Cunnn gituw..

Hurmm... aku ngaku yang aku takde ar baik sangat tapi seingat aku ar, dari skola rendah sampai sekarang, aku tak pena ag bukak tudung lau keluar pg mane-mane. Aku rase bersalah sangat-sangat lau lelaki bukan muhrim tengok rambut aku.

Sekarang nih kan da banyak tudung and selendang cantik. So, jangan bertudung sebab nak berfesyen jerk ok tapi niat tuh kena betol dulu.

K bye...

mau kawen jugak~~

Assalamualaikum...
Tajuk kali nih memang takleh blah. Cam orang mintak penampor jer kan. Tapi masing-masing mesti ade impian nak kawen jugak kan? Lebih-lebih lagi orang yang gatal cam aku nih. Actually, tak gatal. Tapi kawen tuh kan satu tuntutan kan... miahahahaha


Speechless sebentar di situ. Comel dowh mereka. Ayat skema nak mampus. Biase ler, budak polisi. Mesti jadi skema sikit. Yehhh!!

Lam tv dari petang sampai malam asyik tunjuk sal perkahwinan dorang nih jerk. Naik menyampah aku. Mane taknya, wat aku jelesh! Tahap kejelesan sudah di tahap maksimum. Perlu ker?? Hurm.. lupakan. Tapi, sape ar yang tak jeles kan. Perkahwinan diraja tuh beb. Siti Nurhaliza pom kalah. 

Ade ker yang nak kawen ngan aku? Konpem ar ade kan? miahahaha...

alkisah hutang

Assalamualaikum...


Best kan lau dapat duet banyak camtuh?? Macam-macam kite boleh buat lau ade banyak duet. Yang paling best, opkos ar shopping an. Perempuan, tak pernah lari ngan shopping. Urghh!

Actually, aku takmau cite sal duet. EH, silap. Aku bebnornye takmau berangan untuk dapat duet banyak-banyak camtuh tapi aku juz nak share pendapat aku sal hutang eh. Kebanyakan hutang biasanya mesti relate ngan duet kan.

Ade member-member aku bebenornye berhutang ngan aku. Aku nih jual topup, konpem-konpem ar ramai yang berhutang an. Aku tak kesah pom. Tapi mesti ar pandai bayar, jangan wat senyap plak. Lau tak, aku lempang! Oh.. huhuhu

Satu jerk yang aku tak suka ngan orang yang suka berhutang nih, kadang tuh ramai yang wat senyap jerk bila berhutang. Bila pemiutang tuh mintak, baru ar terkial-kial jawab. Ade jugak manusia camtuh erk.

Untuk sesape yang suka berhutang tuh, langsaikan sebelom terlambat. Kite taktau bile kita akan mati. Kesian plak nanti orang lain yang akan tanggung hutang kita tuh.

Ok, chow!!

VCO lagi!! ( sila scroll ker bawah untuk entry terbaru coz ini adalah STICKY POST)


SOFT GEL VIRGIN COCONUT OIL (VCO)
HANYA!!
 SEMENANJUNG MALAYSIA : RM 39.90 + RM7.00 (POS LAJU) = RM46.90
 SABAH & SARAWAK : RM 43.90 + RM10.00 (POS LAJU) = RM53.90

Antara kebaikan VCO :
·                     Melegakan pernafasan
·                     Melawaskan pembuangan air besar dan kecil
·                     Meningkatkan kadar metabolisme pada seluruh tubuh
·                     Memusnahkan organisma perosak seperti virus dan bakteria dalam usus
·                     Mengurangkan keadaan mudah lapar
·                     Mengurangkan kandungan lemak badan
·                     Mengurangkan risiko sakit jantung
·                     Mempercepatkan penggantian sel-sel mati
·                     Menghilangkan parut
·                     Melembapkan kulit
·                     Haid menjadi teratur
·                     Mengatasi menopous wanita
·                     Sesuai untuk ibu yang hamil untuk mengatasi kesuburan wanita, lebih bertenaga






CATALYST COLLAGEN - 15 SACHETS/PER BOX
SEMENANJUNG MALAYSIA : RM 59.90  + RM 7(POS LAJU)
SABAH & SARAWAK : RM 64.90  + RM 10 (POS LAJU)


APA ITU COLLAGEN?
Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai :
·                     Perekat dalam badan. Ia memberikan struktur kepada badan,
·                     Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkan dengan tulang badan
·                     Collagen dalam badan kita akan mengalami penyusutan apabila umur kita semakin meningkat kebiasaannya pada tahap 20-an dan ke atas
·                     Pengambilan supplement collagen perlu diambil dari segi pengambilan makanan yang terdiri dari sumber collagen/supplemen tambahan(catalyst collagen)


KENAPA ANDA PERLUKAN COLLAGEN DAN APAKAH KEBAIKAN COLLAGEN?
GOLONGAN yang sesuai menggunakan COLLAGEN CATALYST ini ialah
- wanita yang ingin berkahwin (mekap sikit-sikit pun dah cantik)
-anak-anak dara yang nak masuk umur 20 -an (boleh mengekalkan keanjalan kulit)
-ibu mengandung (untuk sentiasa kekal berseri-seri)



KHASIAT MENGGUNAKAN CATALSYT COLLAGEN

- membantu proses pemulihan osteoperosis & osteoarthritis

- mengembalikan kesegaran & keremajaan kulit

- mengatasi masalah kulit kusam,kering & berkedut

- membantu melicinkan kulit merekah dan kuku malap
- menyuburkan rambut agar kelihatan lebat & berkilau
- membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima



KESAN MENGAMALKAN CATALYST COLLAGEN

- kulit tidak akan berminyak tetapi tidak terlalu kering

- dapat mengurangkan masalah JERAWAT (akan hilang)

- dapat mengurangkan PARUT yang ada di kulit

- minda lebih cergas dan pergerakan anggota badan menjadi lancar 
- kuku tidak patah, rambut akan jadi lebih cantik


KELEBIHAN  Pengambilan Catalyst Collagen?
·                     Mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan
·                     Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit
·                     Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit
·                     Mengatasi masalah kulit kusam,berminyak, kering dan berkedut
·                     Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap&mudah patah
·                     Menyubur dan menyihatkan rambut agar kelihatan hebat dan berkilau
·                     Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap  maksima
·                     Menghilangkan parut-parut lama dan kesan jerawat
·                     Mengurangkan selulit dan memastikan kulit sentiasa cantik
·                     Minda lebih cergas dan pergerakan tubuh menjadi lebih lancar
·                     Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga



nih akak CPM Honey Nurhaliza (Distributor produk VCO)
comel kan dia?
sesape yang nak muka comel cam dia nih. cepat-cepat r order VCO...hehe


p/s : sesape yang duk area Kuala Terengganu, leh lah dapatkan VCO nih secara by hand dari aku... ;)


for order : 0179048745 & email lalapinky89@yahoo.com






Satu jerk lagi..

Assalamualaikum...
Semalam aku da janji an nak post entry hari nih. Janji kena tunai an, lau tak dosa. Ye ker?? Ye kot. Hari nih terasa sedikit lega. Ehhh.. bukan hari ni sebenarnya, dari semalam ag kot. Semalam da paper yang ke-4! Wahhh... sekejap jerk aku rasa. Pejam celik pejam celik da nak habis sem nih. Tinggal ag 1 paper. Pastuh packing2 barang and balik umah ar. Cuti 4 bulan tuh weh. Taktau nak buat ape. Aku ingat nak keje jer tapi rase cam malas. Biase ar aku nih, mood sentiasa berubah. Haish!!

Paper yang terakhir, Kewangan Awam. Harap sangat-sangat dapat lakukan yang terbaik untuk sem nih. Aku da cakap kan sebelom nih yang sem nih subjek killer2. Banyak yang 4 jam kredit. Kena study hard. Haish... da nak habis exam baru nak study hard. Takde sivik langsung... muahaha

Semalam after habis exam Polisi Awam, lam kul 2 lebih camtuh aku ngan member-member aku 5 orang ker bandar KT. Tujuan asal sebenarnya nak.... hurm, nanati aku cite k. hehehe... Aku, nas, izyan, syuq, ain and saba pg makan dulu sebelom tuh. Kami makan mee sup kat kedai tepi astaka. Sodap weh! Sodap sangat-sangat. Siyes aku cakap. Nih aku letak gambar mee sup k. Korang telan air liur jela... muahahaha


Haa.. bes ker tak bes?? Konpem korang takleh jawab kan coz korang tak makan, kami-kami jer yang makan. Mee sup + air sirap. Perghhh!! Terbaek ar. Tapi yang tuh gambar lame (tapi lam sem nih jugak ar). Semalam tak sempat nak snap pic coz kitorang lapar sesangat. Pas makan, teman Syuq pg Astaka jap. Dia nak mintak keje kat situh untuk mase cuti nih. ALhamdulillah... dia dapat keje as cashier. Nanti aku menyusul ko plak ye Syuq... hehehe

Pas settle sume hal kat KT, kami bergerak ke Manir untuk tujuan asal kami. Manir tuh kat kampung Nas. Ce korang teka kami nak buat ape kat situ. Ce teka, ce teka.... Oke2, aku bagi hint ok..



Dapat teka tak?? Aku da tempek 2 gambar, takkan takleh teka ag kot?? Ok lar.. Aku gtau k



Haaa.. kenal tak tuh ape?? SAWAH PADI weh!! Kitorang ker sana semata-mata nak bergambar kat sawah padi. Ni sume angkara kak NurulBadiah ar. Shomel gile-gile dia ambik gambar kat sawah padi. So, kitorang da jeles. Ari tuh plan, terus pg... muahaha. Jom tengok gambar yang len. Sikit jerk. Jangan muntah k, kami memang gediks tapi comel! Perasannn... Uwerkkkkk!!


Love tak menjadi..huhu


Berlaku sedikit kekoyaan di situh ;)


saba and her orange bag...;)


Comel-comel!!


Koya itu penting...hoyeh!!


suka gambar nih sangat-sangat.. ;)


kami...

Ok.. dah! Manyak ag gambar tapi takkan nak upload sume kan. Konpem-konpem korang jelesh... hehehe. Ok papai ;)

29 April 2011

;)

Assalamualaikum...
Manyak sangat benda nak cite tapi takde mood ag coz panjang sangat-sangat. Sifat malas masih menguasai. Blogwalking jela nampak gayanye aku malam nih.
Aku janji esok aku post entry se'bundle' k. Sediakan baldi untuk muntah hijau... huahuahua


tak perlu kata apa-apa
;)

27 April 2011

aku memang tak pandai berblog, tapi...

Assalamualaikum...
Post 1 entry lagi sebelum tido.

Aku ngaku yang aku tak pandai lam berblog nih. Blog aku buruk jerk. Header cam budak skola darjah 1, layout pom berterabur. Blog aku pom takde tutorial cam blog orang lain. Blog orang lain sejuk jerk mata memandang. Tapi blog aku?? Tunggang langgang. Yes, I admit it. Aku ngaku yang aku memang tak gheti nak wat ape dah ngan blog aku nih. Takde pom story yang besh-besh. Gambar pom tak chantekk. Dah memang tuan blog tak chantekkk, dah sahsah ar gambar dia pom tak chantekk an.. FULLSTOP!

Aku wat blog nih ppom, member-member aku taktau. Dorang tau aku ade blog tapi taktau address blog aku... jaat kan aku?? Bukan berniat nak sorok tapi tunggu ar k, nanti someday aku akan gtau kamu-kamu sume.

Aku start wat blog nig dah lame tau, lebih 1 tahun kot. Tapi tak bape aktif. Nak aktif blog camne, sebok ngan study (sumpah tipu)! Aku rase aku taktau nak cite ape. tengok blog orang lain besh-besh jerk. Entry melotupss nyahh! Mengalahkan artis. Lau masuk anugerah, konpem-konpem leh menang hadiah utama.

Tapi sekarang nih aku nekad, nak aktif blog balik. Buktinye, aku da post entry ari-ari kan?? Ye ker? Ye kot... huhuhu. Biar takde cite pom nak story, upload at least one picture pom da ok rite? Tuh tandenya aku masih hidop lagikk... heehehe.





Masih terbayang-bayangkan lomo. Cane nak tido?? ' Lomo, please come here to me baby'. Lomo punya pasal, da jadi gile bayang aku nih. Bile lar nak dapatkan nih ;)

soal hati dan perasaan... memang payah...

Assalamualaikum...


Gambar kat atas tuh, kawan baik aku, Aida ngan suami dia. Dia kawen bulan 2 ari tuh. Sumpah aku rindu dia. Rindu nak kuar jenjalan, photoshoot, makan mee sup, lepak kat Lagun, pg jalan-jalan sampai sesat, shopping, pg sawah padi and macam-macam ag. Aku rindu sume tuh weh. Sebelum nih aku buat sume tuh ngan dia. Sekarang nih aku dah rase takde sape  dah yang dekat ngan aku. Ade member-member kat u tapi tak same. Aku lebih rindukan dia ;(

Dia bertuah, leh kawen awal. Dah ar suami dia tuh lecturer. Ok ar tuh kan kawen awal. Tak macam aku, taktau bila nak kawe. Sedihhhh...

Tapi sampai sekarang aku terasa ngan Aida. Mase nak akad nikah kat Masjid Terapung, aku ade kol dia. Aku tanye nak suh aku pg tak akad nikah dia tuh. Dia kate, ' Takyah ar, tak elok anak dara pg mase akad nikah'. Ok, aku time alasan tuh. Maybe pantang-larang family dia kot.

Seminggu pastuh, aku ade tengok lam fb dia. Da upload banyak gambar kawen. Yang aku terkilan sangat-sangat, gambar akad nikah dia. Member-member dia kat u dulu, sume ade!! Taktau nak express camne perasaan aku mase tuh. Aku kat hostel mase tuh. Pas tengok gambar tuh, aku pg toilet. Nangis. Yep! Aku nangis. Aku lau bab-bab member nih, memang laju jer turun air mata aku nih. Tapi sape ar tak terasa lau kena camtuh kan. Bukan kena sebenarnya tapi alami. faham?? Tak faham boleh blahh.. hahaha

Sampai sekarang aku terasa hati ngan dia. Sampaikan aku terdetik nak wat camtuh gak mase aku nak kawen nanti. Jaattt kan aku? Tapi aku ngaku. Aku akan balas balik ape yang orang wat kat aku, especially benda tuh wat aku rase sakit at sangat-sangat. Tapi aku akan buang perasaan aku tuh jauh-jauh coz aku sayang ko Aida. Sayang sampai bile-bile. Ko kawan aku dunia akhirat. Selalu dengar masalah aku. Sudi keluar ngan aku. Belanja aku makan. Tak pena merungut lau aku bebel kat ko. Aku sayang ko!!

wajib TENGOK!!

Assalamualaikum...

Kali nih aku akan gtau blog sape yang aku selalu terjah k. Memang da jadi kewajipan bagi aku. Lau online jerk, konpem buka blog mereka. Jom kite tengok blog mane yang bertuah k. Bertuah lar sangat.. huhuhu


  •   Nih blog first aku akan bukak. Blog dia tersangat lar best. Ngan doodle yang comel2... Urghhh!! Geram aku tengok. Nak order tapi mahal sangat. Kak Ammar, takde diskaun ker?? teheeeee...
  • Haaa... yang nih pom cun dowh!! Comel sangat-sangat dia nih. Cam minah Jepun. Banyak dapat tips-tips kecantikan dari dia. Selalu tunggu entry terbaru dari dia... ;)
  • Blog Abg Annas pom aku suka ok! Gambar-gambar di, pergh!! Speechless aku dibuatnye. Bile lar dia nak ambik gambar aku plak erk. jangan perasan oke Lala, nanti rosak cam Abang Annas lau dia ambik gambar ko... ;)
  • Yang nim pom blog wajib tengok oke. Opkos ar kena tengok coz dia satu negeri ngan aku nih... hhuuhuhu. Comel sangat-sangat Kak Nurul. Although tak pena jumpa tapi aku da dapat agak yang dia nih gila-gila sikit. Tol tak?? huhuhu. Selalu terserempak ngan bf dia lau ade event Hotlink. Tak dapat jumpa Kak Nurul, jumpa bf dia pom jadik ar... ;) Kawan aku yang selalu tengok blog dia sebelom nih pastuh aku plak jadik tertarik coz dia memang comel ok..
  • Yang nih plak boss aku, GBP punya boss.. huhuhu. Opkos lar wajib tengok blog dia coz blog dia warna pink okai. Mak suka warna PINK nyah. U olls jangan jelesh oke ;). Suka entry-entry dia, best. Banyak kali gak bace fisrt entry, mula-mula dia wat blog kot, kelakar dowh. Comel jerk dia mase tuh. Tapi sekarang lagi comel tau!!
  • Aku memang takkan tinggal walau sekalipun buka blog nih. Dia nih comel tapi tak sombong. Agak-agak jerk, tak pernah jumpa g...huhuhu.

p/s : banyak ag blog yang aku suka'skodeng'. Aku gtau next entry k. k bai ;)

masalah... takkan pernah habis

Assalamualaikum...
Tak leh tido an, so online ler sampai pengsan. Aku bukak facebook, blog yang berhabuk nih. Syok duk blogwalking, jenguk mak cik facebook lak. Terkejut beruk kot. Sepupu aku gaduh ngan bini dia. Lam facebook tuh. Sume orang boleh bace. Aku taktau nak kate ape. Nak nasihat pom, aku nih kecik ag (kecik lar sangat). Sebelom nih banyak kali gak ar aku tengok bini dia post kat wall, kutuk-kutuk laki dia. Cakap laki dia tuh sial ar, curang ar, macam-macam ag ar. Terkejut ar aku. Aku sepupu dia pom taktau menahu masalah dia, orang asing plak bleh tau. Ni sume angkara facebook. Tapi takleh salahkan facebook gak. Salahkan manusia yang tak gheti nak berfikir! Masalah rumahtangga kan leh settle sendirik. Takkan nak announce kat facebook kot. Perlu ker?? Nak mintak simpati or nak burukkan pasangan masing-masing. Try ar slow talk k. Sebelum nih bukan main ag nak kawen. Siap family taktau. Huhhhhh!! Aku bukan nak tunjuk pandai tapi aku juza bagi pendapat aku jerk k.

Member aku tuh, masalah gak. Suka mengongkong sangat-sangat. Lau pakwe dia lambat balas msg or lambat angkat fon, siap tanye soklan bukan-bukan ar. Tanye kuar ngan betina lain ar. Wehhh!! please ar. Ko pom same an. Siap msg ngan jantan lain, ramai plak tuh, bukan sorang dua. NAsib ar ko dapat kawan cam aku, tak mulut kawah. Lau tak dah lame pakwe ko tuh tinggalkan ko. Sebelum aku kenal ko, ko ok jerk. Tapi selepas dah lame kenal, baru aku tau perangai ko yang sebenar. Betul ar kate orang ' Dont judge the book by it cover'. Perangai ko cam haremmmm! Aku ngaku yang aku nih tak ar baik sangat tapi aku tak pernah curang ngan pakwe aku. Aku still sayang and setia kat dia.

For kamu-kamu berdua di atas, think positive k ape yang aku gtau nih. Lau korang bace, marah-marah ar lau nak marah aku. Aku juz bagi pendapat aku jerk. Kbai

hensem dowh!!


Assalamualaikum...
Pusing kiri, pusing kanan, masih takleh tido aku nih. Laptop on dari tengahari tadi tak tutup-tutup. Haish... takot gak. Takot Jadi cam meber aku,. Tak tutup laptop pastuh takleh buka terus, sampai sekarang. Mintak jauh ar!! Mahal dowh nak beki. Alang-alang tenet oke, pe salah lau on9 sampai pengsan kan...ngeh3~~

Romantic Princess... Cite nih dah lame weh. Tapi sampai sekarang masih tak habis-habis ag aku tengok. Aku nih kurang sikit layan cite asing, lau cite-cite melayu... konpem aku tengok sampai habis. Tak study pom takpe... hehehe.

Oke2... berbalik sal cite tadi. hurmmm... bes gak cite tuh. Bes sangat-sangat. Setiap kali aku tengok, konpem nangis. Pompuan tuh nak kat laki tuh and laki tuh pom nak kat pompuan tuh tapi ego tinggi sangat. Tapi ending dia besh weh... hehehe.

Hero lam file tuh seperti gambar-gambar di bawah yerk. Hensem gile weh. Selalu mimpi dia (sumpah tipu)!! Dah ar dia cam nerd jerk. COMELLL!!. Aku suka lelaki nerd oke. 

Taknak dah setory mory lagi. Korang layan jela gambar dia k. Konpem akan jatuh hati... 






suka yang nih coz comel bila dia pakai baju kaler kuning!


yang nih lagi comel!!





dah puas tengok?? pasnih jangan mimpi plak oke. k bai ;)

26 April 2011

PERHATIAN BLOGGER DARI KUALA TERENGGANU!!!

Assalamualaikum...
Haaa... jangan terkejut tau ngan tajuk kat atas tuh... Niat aku bukan ape, nak promote VCO jerk... hehehe

So, Kepada sesape yang tinggal area Kuala Terengganu, leh dapatkan VCO dari aku by hand jerk! Tak perlu susah-susah kena bayar postage & tunggu 2-3 hari nak dapatkan VCO nih. Lau beli lebih dari sekotak, leh bagi diskaun!! huhuhu...

SOFT GEL VIRGIN COCONUT OIL (VCO)
HANYA!!
 SEMENANJUNG MALAYSIA : RM 39.90 + RM7.00 (POS LAJU) = RM46.90
 SABAH & SARAWAK : RM 43.90 + RM10.00 (POS LAJU) = RM53.90

Antara kebaikan VCO :
·                     Melegakan pernafasan
·                     Melawaskan pembuangan air besar dan kecil
·                     Meningkatkan kadar metabolisme pada seluruh tubuh
·                     Memusnahkan organisma perosak seperti virus dan bakteria dalam usus
·                     Mengurangkan keadaan mudah lapar
·                     Mengurangkan kandungan lemak badan
·                     Mengurangkan risiko sakit jantung
·                     Mempercepatkan penggantian sel-sel mati
·                     Menghilangkan parut
·                     Melembapkan kulit
·                     Haid menjadi teratur
·                     Mengatasi menopous wanita
·                     Sesuai untuk ibu yang hamil untuk mengatasi kesuburan wanita, lebih bertenaga





makan VCO, leh jadik comel  macam akak CPM nih... huhuhu



for order : 0179048745 & email lalapinky89@yahoo.com

gile LOMO!!

Assalamualaikum...

sape kenal benda nih ape??

Takkan ar tak kenal an?? Tuh LOMO ar sayang-sayang shume!! Nak lomo. Chantek dohhh. Biar ar function dia tak bape chantek tapi aku suka bentuk and warna dia jerk. Agipom benda tuh murah jerk. Aku tengok lam facebook around RM65 jerk. Murah gilerrr!! Tapi aku tengok lam makcik MUDAH lam RM35 jerk.. Bapak murahhh!!

Tadi aku gtau kat bf aku. Dia cakap tunggu aar dulu. Aku faham. DIa pom baru jerk nak start keje, takkan nak perabis duet dah kan. Maybe aku akan beli guna duet aku dulu kott.. Tak tertahan dah menanggung beban cintakan LOMO tuh!! eeeuuuwww..

Tapi banyak ag tau LOMO yang chantek cam ....


Haa... chantek kan?? Hello Kitty gituh!! Aku pom tak sedar sejak bile entah aku shuke Hello Kitty tuh. But, chomel giler doh... Dok saboww nok beli LOMO doh nim!! huhuhu...




24 April 2011

PERHATIAN-PERHATIAN!!

Assalamualaikum...
Kepada CIK BLINK BLINK iaitu follower aku yang ke 50 (baru 50 da kecoh aku nih!), sila tinggalkan no fon kat facebook Lala k. Nak bagi hadiah nih untuk follower bertuah ;)

Kerjasama anda amat diharapkan...

contest

Assalamualaikum...
Aku ingat nak wat contest ar. Best jerk tengok orang lain wat contest, aku pom nak wat gak. Mengada-ngada tol aku kan. Tapi da ade rezeki lebih, pe salah kan lau aku wat contest.

Hurm... rase-rase takde ag kot yang wat contest nih. Buat mase sekarang takleh wat ag, pas final exam k aku wat. Ade ker orang yang nak join? Wait and see jela kan. Kite kena yakin lau nak buat sesuatu kan?? ;)

Tunggu tau, lau aku da sedia nak wat contest tuh aku annouce seluruh dunia k. Cewah!! Lagak mengalahkan Abang BA nih. Sorry Abang Ben... huhuhu

Ngantuk... ;(

Assalamualaikum...
Alang-alang wifi da ok nih, so nak wat entry baru ar ari nih...
Alhamdulillah...
Mimpi ape tah wifi ari nih, leh plak connet...
Maybe dia pun nak bagi peluang kat aku kot tulis blog hari-hari...
HAri-hari?
Tak sanggup lorh...
huhuhu.

Sok ade exam, 1 paper ag....
Syukur sangat-sangat yang exam aku satu hari juz satu paper jerk...
Tak macam rumet aku, ade satu hari tuh dua paper...
Masak dibuatnye!
Lau aku, mesti da haru-biru...
Taktau nak foukus yang mane...
Budak tak cerdik lar katekan...
Sume benda haru-biru...
haish!!

Malam tadi tido lewat...
Takleh tido...
Belek-belek nota sikit.

Pagi nih kena bangun awal-awal...
Takder air ari nih weh sampai pukul 6 petang nanti...
Selalu jerk kawasan nih takde air...
Entahape masalah aku pom taktau...
Dah ar aku nih jenis yang suka 'membuang'
Masalah-masalah.

Nak study dulu...
Walaupun mata da berat sangat-sangat...
Tapi kena study gak...
Subjek killer tuh esok...
Wish me luck k..
;)

23 April 2011

doakan aku k

Assalamualaikum...
Aku terpaksa pg sekarang...
Nak pg mane??
Balik hostel yang 30 minit dah sampai tuh jerk...
Touching jerk lebih aku nih.. hahaha

Ari isnin nih aku ade exam, 3rd paper...
HUBUNGAN ANTARABANGSA...
Subjek paling susah untuk abad nih kot.

Sumpah ar weh, subjek tuh memang susah...
Walau susah camne pom, aku arap akan dapat A gak ar...
Ye Dr. Roslina shayang...
Student mu ini sangat mengharapkanmu...
(macam ar Dr. tengok blog aku nih)

Walau pape pom...
Kamu sume tolong doakan aku k...
Shayang kamu shume!!
K bai
semua benda dalam blog ni adalah hak milik wannorazila©