30 April 2011

bertudung vs free hair

Assalamualaikum...
Berlaku kerojakan bahasa pada tajuk kali nih. Tapi takpe, rojak kan sodap! hahaha...

Memalam camnih, biase ar. Merapu jer lebey. Nak wat entry banyak-banyak. Mula ar merapu cam hape entah. 

Ok, kali nih aku juz nak bagi pandangan aku. Nih takde kene-mengena ngan sesape k, samada yang masih hidop atau yang telah meninggal dunia. So, korang tak berhak nak marah aku. Sesape nak marah, see you in court!!

Pandangan aku kali nih sal wanita bertudung vs free hair. Hurm... ramai yang pandang serong bila tengok girl free hair, termasuk ar aku. Kadang tuh aku mula pikir yang bukan-bukan lau tengok girl tak pakai tudung nih. Ade tuh, nak duduk dekat pom aku taknak. Jahil tak aku? Jahil tak? Tak kan.. Jawab ar tak, lau tak kena pelempang! ;)

Member aku ramai yang bertudung. Yang tak bertudung tuh leh bilang ngan jari kaki jerk. 

Tapi bagi pendapat aku ar, sepanjang aku berkawan ngan kedua-dua makhluk nih, masing-masing ade kelemahan dan kebaikan mereka tersendiri. Ade sebelom nih, member aku yang bertudung leh dikatakan hari-hari kuar dating, naik motor peluk-peluk bf dorang. Yang tak bertudung plak cakap kat aku yang walaupun dia tak pakai tudung tapi dia tak sanggup naik motor peluk-peluk camtuh. See?? Tak sume yang free hair tuh buruk kan? Mereka pom baik ar weh. Just dorang tak dapat hidayah ag nak pakai tudung.

Tapi bagi aku, lau pakai tudung lagi comel. Selain comel, ia da memang tutntutan agama an. Tak salah lau kita tutup rambut kita. Tak ar nampak sangat yang rambut kita nih ade kelemumur ker, kerinting ker, aade kutu ker... hehehe. 

Lagi berkat lau rambut nih just tunjuk kat suami kite jerk. Tentu dia suka coz mahkota (rambut) kita belom 'diratah' lelaki lain lagi. Cunnn gituw..

Hurmm... aku ngaku yang aku takde ar baik sangat tapi seingat aku ar, dari skola rendah sampai sekarang, aku tak pena ag bukak tudung lau keluar pg mane-mane. Aku rase bersalah sangat-sangat lau lelaki bukan muhrim tengok rambut aku.

Sekarang nih kan da banyak tudung and selendang cantik. So, jangan bertudung sebab nak berfesyen jerk ok tapi niat tuh kena betol dulu.

K bye...

mau kawen jugak~~

Assalamualaikum...
Tajuk kali nih memang takleh blah. Cam orang mintak penampor jer kan. Tapi masing-masing mesti ade impian nak kawen jugak kan? Lebih-lebih lagi orang yang gatal cam aku nih. Actually, tak gatal. Tapi kawen tuh kan satu tuntutan kan... miahahahaha


Speechless sebentar di situ. Comel dowh mereka. Ayat skema nak mampus. Biase ler, budak polisi. Mesti jadi skema sikit. Yehhh!!

Lam tv dari petang sampai malam asyik tunjuk sal perkahwinan dorang nih jerk. Naik menyampah aku. Mane taknya, wat aku jelesh! Tahap kejelesan sudah di tahap maksimum. Perlu ker?? Hurm.. lupakan. Tapi, sape ar yang tak jeles kan. Perkahwinan diraja tuh beb. Siti Nurhaliza pom kalah. 

Ade ker yang nak kawen ngan aku? Konpem ar ade kan? miahahaha...

alkisah hutang

Assalamualaikum...


Best kan lau dapat duet banyak camtuh?? Macam-macam kite boleh buat lau ade banyak duet. Yang paling best, opkos ar shopping an. Perempuan, tak pernah lari ngan shopping. Urghh!

Actually, aku takmau cite sal duet. EH, silap. Aku bebnornye takmau berangan untuk dapat duet banyak-banyak camtuh tapi aku juz nak share pendapat aku sal hutang eh. Kebanyakan hutang biasanya mesti relate ngan duet kan.

Ade member-member aku bebenornye berhutang ngan aku. Aku nih jual topup, konpem-konpem ar ramai yang berhutang an. Aku tak kesah pom. Tapi mesti ar pandai bayar, jangan wat senyap plak. Lau tak, aku lempang! Oh.. huhuhu

Satu jerk yang aku tak suka ngan orang yang suka berhutang nih, kadang tuh ramai yang wat senyap jerk bila berhutang. Bila pemiutang tuh mintak, baru ar terkial-kial jawab. Ade jugak manusia camtuh erk.

Untuk sesape yang suka berhutang tuh, langsaikan sebelom terlambat. Kite taktau bile kita akan mati. Kesian plak nanti orang lain yang akan tanggung hutang kita tuh.

Ok, chow!!

VCO lagi!! ( sila scroll ker bawah untuk entry terbaru coz ini adalah STICKY POST)


SOFT GEL VIRGIN COCONUT OIL (VCO)
HANYA!!
 SEMENANJUNG MALAYSIA : RM 39.90 + RM7.00 (POS LAJU) = RM46.90
 SABAH & SARAWAK : RM 43.90 + RM10.00 (POS LAJU) = RM53.90

Antara kebaikan VCO :
·                     Melegakan pernafasan
·                     Melawaskan pembuangan air besar dan kecil
·                     Meningkatkan kadar metabolisme pada seluruh tubuh
·                     Memusnahkan organisma perosak seperti virus dan bakteria dalam usus
·                     Mengurangkan keadaan mudah lapar
·                     Mengurangkan kandungan lemak badan
·                     Mengurangkan risiko sakit jantung
·                     Mempercepatkan penggantian sel-sel mati
·                     Menghilangkan parut
·                     Melembapkan kulit
·                     Haid menjadi teratur
·                     Mengatasi menopous wanita
·                     Sesuai untuk ibu yang hamil untuk mengatasi kesuburan wanita, lebih bertenaga






CATALYST COLLAGEN - 15 SACHETS/PER BOX
SEMENANJUNG MALAYSIA : RM 59.90  + RM 7(POS LAJU)
SABAH & SARAWAK : RM 64.90  + RM 10 (POS LAJU)


APA ITU COLLAGEN?
Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai :
·                     Perekat dalam badan. Ia memberikan struktur kepada badan,
·                     Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkan dengan tulang badan
·                     Collagen dalam badan kita akan mengalami penyusutan apabila umur kita semakin meningkat kebiasaannya pada tahap 20-an dan ke atas
·                     Pengambilan supplement collagen perlu diambil dari segi pengambilan makanan yang terdiri dari sumber collagen/supplemen tambahan(catalyst collagen)


KENAPA ANDA PERLUKAN COLLAGEN DAN APAKAH KEBAIKAN COLLAGEN?
GOLONGAN yang sesuai menggunakan COLLAGEN CATALYST ini ialah
- wanita yang ingin berkahwin (mekap sikit-sikit pun dah cantik)
-anak-anak dara yang nak masuk umur 20 -an (boleh mengekalkan keanjalan kulit)
-ibu mengandung (untuk sentiasa kekal berseri-seri)



KHASIAT MENGGUNAKAN CATALSYT COLLAGEN

- membantu proses pemulihan osteoperosis & osteoarthritis

- mengembalikan kesegaran & keremajaan kulit

- mengatasi masalah kulit kusam,kering & berkedut

- membantu melicinkan kulit merekah dan kuku malap
- menyuburkan rambut agar kelihatan lebat & berkilau
- membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima



KESAN MENGAMALKAN CATALYST COLLAGEN

- kulit tidak akan berminyak tetapi tidak terlalu kering

- dapat mengurangkan masalah JERAWAT (akan hilang)

- dapat mengurangkan PARUT yang ada di kulit

- minda lebih cergas dan pergerakan anggota badan menjadi lancar 
- kuku tidak patah, rambut akan jadi lebih cantik


KELEBIHAN  Pengambilan Catalyst Collagen?
·                     Mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan
·                     Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit
·                     Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit
·                     Mengatasi masalah kulit kusam,berminyak, kering dan berkedut
·                     Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap&mudah patah
·                     Menyubur dan menyihatkan rambut agar kelihatan hebat dan berkilau
·                     Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap  maksima
·                     Menghilangkan parut-parut lama dan kesan jerawat
·                     Mengurangkan selulit dan memastikan kulit sentiasa cantik
·                     Minda lebih cergas dan pergerakan tubuh menjadi lebih lancar
·                     Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga



nih akak CPM Honey Nurhaliza (Distributor produk VCO)
comel kan dia?
sesape yang nak muka comel cam dia nih. cepat-cepat r order VCO...hehe


p/s : sesape yang duk area Kuala Terengganu, leh lah dapatkan VCO nih secara by hand dari aku... ;)


for order : 0179048745 & email lalapinky89@yahoo.com






Satu jerk lagi..

Assalamualaikum...
Semalam aku da janji an nak post entry hari nih. Janji kena tunai an, lau tak dosa. Ye ker?? Ye kot. Hari nih terasa sedikit lega. Ehhh.. bukan hari ni sebenarnya, dari semalam ag kot. Semalam da paper yang ke-4! Wahhh... sekejap jerk aku rasa. Pejam celik pejam celik da nak habis sem nih. Tinggal ag 1 paper. Pastuh packing2 barang and balik umah ar. Cuti 4 bulan tuh weh. Taktau nak buat ape. Aku ingat nak keje jer tapi rase cam malas. Biase ar aku nih, mood sentiasa berubah. Haish!!

Paper yang terakhir, Kewangan Awam. Harap sangat-sangat dapat lakukan yang terbaik untuk sem nih. Aku da cakap kan sebelom nih yang sem nih subjek killer2. Banyak yang 4 jam kredit. Kena study hard. Haish... da nak habis exam baru nak study hard. Takde sivik langsung... muahaha

Semalam after habis exam Polisi Awam, lam kul 2 lebih camtuh aku ngan member-member aku 5 orang ker bandar KT. Tujuan asal sebenarnya nak.... hurm, nanati aku cite k. hehehe... Aku, nas, izyan, syuq, ain and saba pg makan dulu sebelom tuh. Kami makan mee sup kat kedai tepi astaka. Sodap weh! Sodap sangat-sangat. Siyes aku cakap. Nih aku letak gambar mee sup k. Korang telan air liur jela... muahahaha


Haa.. bes ker tak bes?? Konpem korang takleh jawab kan coz korang tak makan, kami-kami jer yang makan. Mee sup + air sirap. Perghhh!! Terbaek ar. Tapi yang tuh gambar lame (tapi lam sem nih jugak ar). Semalam tak sempat nak snap pic coz kitorang lapar sesangat. Pas makan, teman Syuq pg Astaka jap. Dia nak mintak keje kat situh untuk mase cuti nih. ALhamdulillah... dia dapat keje as cashier. Nanti aku menyusul ko plak ye Syuq... hehehe

Pas settle sume hal kat KT, kami bergerak ke Manir untuk tujuan asal kami. Manir tuh kat kampung Nas. Ce korang teka kami nak buat ape kat situ. Ce teka, ce teka.... Oke2, aku bagi hint ok..



Dapat teka tak?? Aku da tempek 2 gambar, takkan takleh teka ag kot?? Ok lar.. Aku gtau k



Haaa.. kenal tak tuh ape?? SAWAH PADI weh!! Kitorang ker sana semata-mata nak bergambar kat sawah padi. Ni sume angkara kak NurulBadiah ar. Shomel gile-gile dia ambik gambar kat sawah padi. So, kitorang da jeles. Ari tuh plan, terus pg... muahaha. Jom tengok gambar yang len. Sikit jerk. Jangan muntah k, kami memang gediks tapi comel! Perasannn... Uwerkkkkk!!


Love tak menjadi..huhu


Berlaku sedikit kekoyaan di situh ;)


saba and her orange bag...;)


Comel-comel!!


Koya itu penting...hoyeh!!


suka gambar nih sangat-sangat.. ;)


kami...

Ok.. dah! Manyak ag gambar tapi takkan nak upload sume kan. Konpem-konpem korang jelesh... hehehe. Ok papai ;)

29 April 2011

;)

Assalamualaikum...
Manyak sangat benda nak cite tapi takde mood ag coz panjang sangat-sangat. Sifat malas masih menguasai. Blogwalking jela nampak gayanye aku malam nih.
Aku janji esok aku post entry se'bundle' k. Sediakan baldi untuk muntah hijau... huahuahua


tak perlu kata apa-apa
;)

27 April 2011

aku memang tak pandai berblog, tapi...

Assalamualaikum...
Post 1 entry lagi sebelum tido.

Aku ngaku yang aku tak pandai lam berblog nih. Blog aku buruk jerk. Header cam budak skola darjah 1, layout pom berterabur. Blog aku pom takde tutorial cam blog orang lain. Blog orang lain sejuk jerk mata memandang. Tapi blog aku?? Tunggang langgang. Yes, I admit it. Aku ngaku yang aku memang tak gheti nak wat ape dah ngan blog aku nih. Takde pom story yang besh-besh. Gambar pom tak chantekk. Dah memang tuan blog tak chantekkk, dah sahsah ar gambar dia pom tak chantekk an.. FULLSTOP!

Aku wat blog nih ppom, member-member aku taktau. Dorang tau aku ade blog tapi taktau address blog aku... jaat kan aku?? Bukan berniat nak sorok tapi tunggu ar k, nanti someday aku akan gtau kamu-kamu sume.

Aku start wat blog nig dah lame tau, lebih 1 tahun kot. Tapi tak bape aktif. Nak aktif blog camne, sebok ngan study (sumpah tipu)! Aku rase aku taktau nak cite ape. tengok blog orang lain besh-besh jerk. Entry melotupss nyahh! Mengalahkan artis. Lau masuk anugerah, konpem-konpem leh menang hadiah utama.

Tapi sekarang nih aku nekad, nak aktif blog balik. Buktinye, aku da post entry ari-ari kan?? Ye ker? Ye kot... huhuhu. Biar takde cite pom nak story, upload at least one picture pom da ok rite? Tuh tandenya aku masih hidop lagikk... heehehe.





Masih terbayang-bayangkan lomo. Cane nak tido?? ' Lomo, please come here to me baby'. Lomo punya pasal, da jadi gile bayang aku nih. Bile lar nak dapatkan nih ;)

soal hati dan perasaan... memang payah...

Assalamualaikum...


Gambar kat atas tuh, kawan baik aku, Aida ngan suami dia. Dia kawen bulan 2 ari tuh. Sumpah aku rindu dia. Rindu nak kuar jenjalan, photoshoot, makan mee sup, lepak kat Lagun, pg jalan-jalan sampai sesat, shopping, pg sawah padi and macam-macam ag. Aku rindu sume tuh weh. Sebelum nih aku buat sume tuh ngan dia. Sekarang nih aku dah rase takde sape  dah yang dekat ngan aku. Ade member-member kat u tapi tak same. Aku lebih rindukan dia ;(

Dia bertuah, leh kawen awal. Dah ar suami dia tuh lecturer. Ok ar tuh kan kawen awal. Tak macam aku, taktau bila nak kawe. Sedihhhh...

Tapi sampai sekarang aku terasa ngan Aida. Mase nak akad nikah kat Masjid Terapung, aku ade kol dia. Aku tanye nak suh aku pg tak akad nikah dia tuh. Dia kate, ' Takyah ar, tak elok anak dara pg mase akad nikah'. Ok, aku time alasan tuh. Maybe pantang-larang family dia kot.

Seminggu pastuh, aku ade tengok lam fb dia. Da upload banyak gambar kawen. Yang aku terkilan sangat-sangat, gambar akad nikah dia. Member-member dia kat u dulu, sume ade!! Taktau nak express camne perasaan aku mase tuh. Aku kat hostel mase tuh. Pas tengok gambar tuh, aku pg toilet. Nangis. Yep! Aku nangis. Aku lau bab-bab member nih, memang laju jer turun air mata aku nih. Tapi sape ar tak terasa lau kena camtuh kan. Bukan kena sebenarnya tapi alami. faham?? Tak faham boleh blahh.. hahaha

Sampai sekarang aku terasa hati ngan dia. Sampaikan aku terdetik nak wat camtuh gak mase aku nak kawen nanti. Jaattt kan aku? Tapi aku ngaku. Aku akan balas balik ape yang orang wat kat aku, especially benda tuh wat aku rase sakit at sangat-sangat. Tapi aku akan buang perasaan aku tuh jauh-jauh coz aku sayang ko Aida. Sayang sampai bile-bile. Ko kawan aku dunia akhirat. Selalu dengar masalah aku. Sudi keluar ngan aku. Belanja aku makan. Tak pena merungut lau aku bebel kat ko. Aku sayang ko!!

wajib TENGOK!!

Assalamualaikum...

Kali nih aku akan gtau blog sape yang aku selalu terjah k. Memang da jadi kewajipan bagi aku. Lau online jerk, konpem buka blog mereka. Jom kite tengok blog mane yang bertuah k. Bertuah lar sangat.. huhuhu


  •   Nih blog first aku akan bukak. Blog dia tersangat lar best. Ngan doodle yang comel2... Urghhh!! Geram aku tengok. Nak order tapi mahal sangat. Kak Ammar, takde diskaun ker?? teheeeee...
  • Haaa... yang nih pom cun dowh!! Comel sangat-sangat dia nih. Cam minah Jepun. Banyak dapat tips-tips kecantikan dari dia. Selalu tunggu entry terbaru dari dia... ;)
  • Blog Abg Annas pom aku suka ok! Gambar-gambar di, pergh!! Speechless aku dibuatnye. Bile lar dia nak ambik gambar aku plak erk. jangan perasan oke Lala, nanti rosak cam Abang Annas lau dia ambik gambar ko... ;)
  • Yang nim pom blog wajib tengok oke. Opkos ar kena tengok coz dia satu negeri ngan aku nih... hhuuhuhu. Comel sangat-sangat Kak Nurul. Although tak pena jumpa tapi aku da dapat agak yang dia nih gila-gila sikit. Tol tak?? huhuhu. Selalu terserempak ngan bf dia lau ade event Hotlink. Tak dapat jumpa Kak Nurul, jumpa bf dia pom jadik ar... ;) Kawan aku yang selalu tengok blog dia sebelom nih pastuh aku plak jadik tertarik coz dia memang comel ok..
  • Yang nih plak boss aku, GBP punya boss.. huhuhu. Opkos lar wajib tengok blog dia coz blog dia warna pink okai. Mak suka warna PINK nyah. U olls jangan jelesh oke ;). Suka entry-entry dia, best. Banyak kali gak bace fisrt entry, mula-mula dia wat blog kot, kelakar dowh. Comel jerk dia mase tuh. Tapi sekarang lagi comel tau!!
  • Aku memang takkan tinggal walau sekalipun buka blog nih. Dia nih comel tapi tak sombong. Agak-agak jerk, tak pernah jumpa g...huhuhu.

p/s : banyak ag blog yang aku suka'skodeng'. Aku gtau next entry k. k bai ;)

masalah... takkan pernah habis

Assalamualaikum...
Tak leh tido an, so online ler sampai pengsan. Aku bukak facebook, blog yang berhabuk nih. Syok duk blogwalking, jenguk mak cik facebook lak. Terkejut beruk kot. Sepupu aku gaduh ngan bini dia. Lam facebook tuh. Sume orang boleh bace. Aku taktau nak kate ape. Nak nasihat pom, aku nih kecik ag (kecik lar sangat). Sebelom nih banyak kali gak ar aku tengok bini dia post kat wall, kutuk-kutuk laki dia. Cakap laki dia tuh sial ar, curang ar, macam-macam ag ar. Terkejut ar aku. Aku sepupu dia pom taktau menahu masalah dia, orang asing plak bleh tau. Ni sume angkara facebook. Tapi takleh salahkan facebook gak. Salahkan manusia yang tak gheti nak berfikir! Masalah rumahtangga kan leh settle sendirik. Takkan nak announce kat facebook kot. Perlu ker?? Nak mintak simpati or nak burukkan pasangan masing-masing. Try ar slow talk k. Sebelum nih bukan main ag nak kawen. Siap family taktau. Huhhhhh!! Aku bukan nak tunjuk pandai tapi aku juza bagi pendapat aku jerk k.

Member aku tuh, masalah gak. Suka mengongkong sangat-sangat. Lau pakwe dia lambat balas msg or lambat angkat fon, siap tanye soklan bukan-bukan ar. Tanye kuar ngan betina lain ar. Wehhh!! please ar. Ko pom same an. Siap msg ngan jantan lain, ramai plak tuh, bukan sorang dua. NAsib ar ko dapat kawan cam aku, tak mulut kawah. Lau tak dah lame pakwe ko tuh tinggalkan ko. Sebelum aku kenal ko, ko ok jerk. Tapi selepas dah lame kenal, baru aku tau perangai ko yang sebenar. Betul ar kate orang ' Dont judge the book by it cover'. Perangai ko cam haremmmm! Aku ngaku yang aku nih tak ar baik sangat tapi aku tak pernah curang ngan pakwe aku. Aku still sayang and setia kat dia.

For kamu-kamu berdua di atas, think positive k ape yang aku gtau nih. Lau korang bace, marah-marah ar lau nak marah aku. Aku juz bagi pendapat aku jerk. Kbai

hensem dowh!!


Assalamualaikum...
Pusing kiri, pusing kanan, masih takleh tido aku nih. Laptop on dari tengahari tadi tak tutup-tutup. Haish... takot gak. Takot Jadi cam meber aku,. Tak tutup laptop pastuh takleh buka terus, sampai sekarang. Mintak jauh ar!! Mahal dowh nak beki. Alang-alang tenet oke, pe salah lau on9 sampai pengsan kan...ngeh3~~

Romantic Princess... Cite nih dah lame weh. Tapi sampai sekarang masih tak habis-habis ag aku tengok. Aku nih kurang sikit layan cite asing, lau cite-cite melayu... konpem aku tengok sampai habis. Tak study pom takpe... hehehe.

Oke2... berbalik sal cite tadi. hurmmm... bes gak cite tuh. Bes sangat-sangat. Setiap kali aku tengok, konpem nangis. Pompuan tuh nak kat laki tuh and laki tuh pom nak kat pompuan tuh tapi ego tinggi sangat. Tapi ending dia besh weh... hehehe.

Hero lam file tuh seperti gambar-gambar di bawah yerk. Hensem gile weh. Selalu mimpi dia (sumpah tipu)!! Dah ar dia cam nerd jerk. COMELLL!!. Aku suka lelaki nerd oke. 

Taknak dah setory mory lagi. Korang layan jela gambar dia k. Konpem akan jatuh hati... 






suka yang nih coz comel bila dia pakai baju kaler kuning!


yang nih lagi comel!!





dah puas tengok?? pasnih jangan mimpi plak oke. k bai ;)

26 April 2011

PERHATIAN BLOGGER DARI KUALA TERENGGANU!!!

Assalamualaikum...
Haaa... jangan terkejut tau ngan tajuk kat atas tuh... Niat aku bukan ape, nak promote VCO jerk... hehehe

So, Kepada sesape yang tinggal area Kuala Terengganu, leh dapatkan VCO dari aku by hand jerk! Tak perlu susah-susah kena bayar postage & tunggu 2-3 hari nak dapatkan VCO nih. Lau beli lebih dari sekotak, leh bagi diskaun!! huhuhu...

SOFT GEL VIRGIN COCONUT OIL (VCO)
HANYA!!
 SEMENANJUNG MALAYSIA : RM 39.90 + RM7.00 (POS LAJU) = RM46.90
 SABAH & SARAWAK : RM 43.90 + RM10.00 (POS LAJU) = RM53.90

Antara kebaikan VCO :
·                     Melegakan pernafasan
·                     Melawaskan pembuangan air besar dan kecil
·                     Meningkatkan kadar metabolisme pada seluruh tubuh
·                     Memusnahkan organisma perosak seperti virus dan bakteria dalam usus
·                     Mengurangkan keadaan mudah lapar
·                     Mengurangkan kandungan lemak badan
·                     Mengurangkan risiko sakit jantung
·                     Mempercepatkan penggantian sel-sel mati
·                     Menghilangkan parut
·                     Melembapkan kulit
·                     Haid menjadi teratur
·                     Mengatasi menopous wanita
·                     Sesuai untuk ibu yang hamil untuk mengatasi kesuburan wanita, lebih bertenaga





makan VCO, leh jadik comel  macam akak CPM nih... huhuhu



for order : 0179048745 & email lalapinky89@yahoo.com

gile LOMO!!

Assalamualaikum...

sape kenal benda nih ape??

Takkan ar tak kenal an?? Tuh LOMO ar sayang-sayang shume!! Nak lomo. Chantek dohhh. Biar ar function dia tak bape chantek tapi aku suka bentuk and warna dia jerk. Agipom benda tuh murah jerk. Aku tengok lam facebook around RM65 jerk. Murah gilerrr!! Tapi aku tengok lam makcik MUDAH lam RM35 jerk.. Bapak murahhh!!

Tadi aku gtau kat bf aku. Dia cakap tunggu aar dulu. Aku faham. DIa pom baru jerk nak start keje, takkan nak perabis duet dah kan. Maybe aku akan beli guna duet aku dulu kott.. Tak tertahan dah menanggung beban cintakan LOMO tuh!! eeeuuuwww..

Tapi banyak ag tau LOMO yang chantek cam ....


Haa... chantek kan?? Hello Kitty gituh!! Aku pom tak sedar sejak bile entah aku shuke Hello Kitty tuh. But, chomel giler doh... Dok saboww nok beli LOMO doh nim!! huhuhu...




24 April 2011

PERHATIAN-PERHATIAN!!

Assalamualaikum...
Kepada CIK BLINK BLINK iaitu follower aku yang ke 50 (baru 50 da kecoh aku nih!), sila tinggalkan no fon kat facebook Lala k. Nak bagi hadiah nih untuk follower bertuah ;)

Kerjasama anda amat diharapkan...

contest

Assalamualaikum...
Aku ingat nak wat contest ar. Best jerk tengok orang lain wat contest, aku pom nak wat gak. Mengada-ngada tol aku kan. Tapi da ade rezeki lebih, pe salah kan lau aku wat contest.

Hurm... rase-rase takde ag kot yang wat contest nih. Buat mase sekarang takleh wat ag, pas final exam k aku wat. Ade ker orang yang nak join? Wait and see jela kan. Kite kena yakin lau nak buat sesuatu kan?? ;)

Tunggu tau, lau aku da sedia nak wat contest tuh aku annouce seluruh dunia k. Cewah!! Lagak mengalahkan Abang BA nih. Sorry Abang Ben... huhuhu

Ngantuk... ;(

Assalamualaikum...
Alang-alang wifi da ok nih, so nak wat entry baru ar ari nih...
Alhamdulillah...
Mimpi ape tah wifi ari nih, leh plak connet...
Maybe dia pun nak bagi peluang kat aku kot tulis blog hari-hari...
HAri-hari?
Tak sanggup lorh...
huhuhu.

Sok ade exam, 1 paper ag....
Syukur sangat-sangat yang exam aku satu hari juz satu paper jerk...
Tak macam rumet aku, ade satu hari tuh dua paper...
Masak dibuatnye!
Lau aku, mesti da haru-biru...
Taktau nak foukus yang mane...
Budak tak cerdik lar katekan...
Sume benda haru-biru...
haish!!

Malam tadi tido lewat...
Takleh tido...
Belek-belek nota sikit.

Pagi nih kena bangun awal-awal...
Takder air ari nih weh sampai pukul 6 petang nanti...
Selalu jerk kawasan nih takde air...
Entahape masalah aku pom taktau...
Dah ar aku nih jenis yang suka 'membuang'
Masalah-masalah.

Nak study dulu...
Walaupun mata da berat sangat-sangat...
Tapi kena study gak...
Subjek killer tuh esok...
Wish me luck k..
;)

23 April 2011

doakan aku k

Assalamualaikum...
Aku terpaksa pg sekarang...
Nak pg mane??
Balik hostel yang 30 minit dah sampai tuh jerk...
Touching jerk lebih aku nih.. hahaha

Ari isnin nih aku ade exam, 3rd paper...
HUBUNGAN ANTARABANGSA...
Subjek paling susah untuk abad nih kot.

Sumpah ar weh, subjek tuh memang susah...
Walau susah camne pom, aku arap akan dapat A gak ar...
Ye Dr. Roslina shayang...
Student mu ini sangat mengharapkanmu...
(macam ar Dr. tengok blog aku nih)

Walau pape pom...
Kamu sume tolong doakan aku k...
Shayang kamu shume!!
K bai

aku bile lagi??

Assalamualaikum...
Dah ramai kawan aku yang dah bertunang, nak bertunang and nak kawen...
Aku bile lagik??

Lau aku tanye  mak aku, konpem kena 'basuh'...
Sabow ar, tak lame dah kot turn aku plak...
Tapi bile erk??

Eleh...
Menggatal nak kawen ar aku nih...
Blajar tak pernah nak dapat DL...
Ade hati nak kawen...
Fokus study tuh dulu...
Baru leh sebok nak cakap sal kawen nih.

Uwaaa!! Nak kawennnnn...

p/s : sori... terlebih gatai

BEN ASHAARI CARI BLOG LAH !

 
klik atas gambar untuk terbang ker blog Abang BA  ;) 


Bukan leh masuk segmen saje-saje tau, kena jawab soklan Abang BA dulu nih ;)

Siapa yang mempengaruhi anda untuk membuat blog:

ok... hurmm... sape yang mempengaruhi erk? Rase-rase takde sesape kot. Sebelum nih niat nak wat blog coz sesaje nak isi mase lapang jerk. Aku nih jenis yang tak suka menulis lam diari so, blog nih macam diari jugak r kot. 

Siapakah sumber inspirasi anda:
 
Sumber inspirasi ramai tau. First sekali, Fatin Liyana... huhuhu. Abang BA pom salah satu sumber inspirasi (walaupun Abang BA tak follow...hehehe.) Kekadang tuh tengok blog FL jadi cemburu lak coz dia berjaya lam study. Tuh mengutkan lagi semangat untuk aku berjaya lam study ;)

Pasnih harap-harap akan dapat ramai kawan blogger...
SALAM UKHWAH UNTUK SEMUA ;)
LOL

tak shuke!!

Assalammualaikum...
Petang nih dah kena balik hostel...
Tak shuke ar weh...
Lau duk umah leh jimat duet, lehh online, leh main-main ngan baby...
Kat hostel tido and makan jerk..
STUDY??
Lewat-lewat malam baru leh study.
Urghh!
Tak shuke.
;(

22 April 2011

manusia...

Assalamualaikum...
Aku arap sem depan and tahun depan dah tak wat assignment sekali ngan orang tuh...
Aku dah serik weh...
Sume keje dia nak wat...
Dah ar sebelom nim dah divide tugas masing-masing kan...
Pastuh sedap-sedap dia jerk pg buat skali...

weh pompuan!!
ko ingat keje ko tuh bagus sangat ker??
keje aku wat tak bagus??
jangan nak perasan ar weh...
ngan orang lain ko boleh wat talam dua muka...
ngan aku baik jangan!!


puiiiihhh!!
dasar tak kenang budi!!

PENCURI DAJALLLL!!

Assalamualaikum...
Hari nih takleh nak duk diam, masih teringat lagi peristiwa yang berlaku kat aku ngan akak.
camnih cite dia. Pagi tadi aku ker Mydin Mall, nak pg beli tudung kat tepi tuh. Ingatkan nak pg kejap jela coz akak aku nak beli sehelai jer kan. Kitorang letak helmet atas motor camtuh jerk. Sebelom nih memang dah biase wat camtuh pom. Nak balik tuh, pg kat motor. Tengok helmet dah takde. Aku pakai helmet adik aku. So, helmet adik aku tuh lah yang hilang. Yang akak aku tuh tak hilang pun.

Pastuh akak aku pg tanye kat akak jual tudung kat tepi tuh coz aku letak motor depan kedai dia. Dia cakap ade sorang laki tuh, macam pelik jerk. Banyak kali duk pusing-pusing kat motor aku. Akak tuh tak sangka ar plak dia nak ambik helmet aku. EH, bukan ambik, CURIKK!! Dah lah dia bawak anak dia. Kuang ajow punya pencuri!!

So, ape lagi. Aku kena ganti ar. Dah ar harga helmet tuh mahal, RM40!! Mane r nak cekau duet akhir-akhir sem nih. Masalah-masalah...

moral of the story : Kunci leklok helmet pasnih yerk! ;)

ENTRY DALAM DIALEK TERENGGANU part 1

Assalamualaikum...
Ari ning, aku wat entry khas untuk sume...
Entry dalang dialek Terengganu aka Ganu...
Aku pom benornye dok tau gok nok tulih nape tapi aku tera r neh...
Sebelom-sebelom ning dok pernoh naip dalang bahase Ganu eh bak lecturer aka pensyaroh aku maroh...
Ye kate kalu nok keje kekgi, dokleh ajor ngat cakap Ganu eh...
Takdop orang nok ambik keje kekgi...
Ye ker dok, dok tau...
Aku pom dok tau gop bak dok keje ag tek.

Ok...
Aku nok cite sal benda aku wat ari ning neh...
Takdop bende nok cite tek ekpong...
Malam mareng aku tido pah subuh...
Pahtuh aku bangung kat kul 21 tengohari...
Dahsyat dok weh??
Biase r, musim final kang...
Mata aku macang nape doh eh...
Bengkok molek jerk...
Dok cukup tido...
Doh nok cukup tido gane kalu duk online jer sokmo ork?
Bengong lah aku eh...

Bangung tuh aku g beli nasik keda kat hostel aku eh...
Aku beli lauk sambal bilis ngang sayur bendi jerk...
Takdop lauk doh weh...
Doh bangung lewat ngat, sape suruh...
* panggggg
Padang muke aku orp??

Patuh aku study jak bak kul 3 ade exam makroekonomi lok...
Kul 3 tuh g exam...
Balik exam, teruh balik umoh...
Tujuang sebenor balik umoh tuh nok online jer...
Kat hostel wifi selow macam siputtt dok cukup makang tek.

Sapa umoh, aku mayang...
Patuh maing ngang anok spupu aku...
Kat garik tuh, aku mandi ngan mayang garik...
Pah mayang tuh, tido lalu...
Ngatuk ngat weh...
Aku qada' blake tido aku belum-belum ning.

Bangun tido tuh, mate kerah r...
Dokleh tido sapa sekarang...
Bak tuh r banyok ngat aku post entry eh...
Jangang maroh neh...
Kalu maroh gop, sumbat kepok lekor kan...
Hehehe...

Alhamdulillah...

Assalamualaikum...
Nampaknya, aku da lepas 2 paper untuk final exam sem nih. Aku paling tak sangka paper makroekonomi yang semalam, aku leh jawab sume (taktau betul ker tak..haha). Soalan dia senang lah weh. Shayang En. Azmi a.k.a lecturer aku sangat-sangat.

Aku ngaku yang sebelum nih lau dia ngajar lam kelas, aku duk main-main kat belakang ngan member-member aku. Tak senonoh kan? Xder sivik... huhuhu. Tapi nak wat camne, dah aku tak minat subjek tuh, takleh nak paksa-paksa kan? Mende lain boleh plak main paksa...haish. Masalah tol.

Aku nih lau bab-bab belajar memang lembapssss sikit... bukan sikit lah tapi BANYAK!! Camne lah nak dapat DL lau style study aku pom tak bape nak betul. Last minute baru study. Masalah, masalah....

Tapi mujur lagi lah coz result aku still 3 and above ag. Harap-harap sem nih lagi naik. Nak jugak merasa dapat DL... uwaaaa

So, LALA shayang... Lau nak dapat DL, kamu kena study rajin-rajin. Jangan asyek makan and online jerk, study tau. Baru leh dapat DL... bermonolog sudahhhh


blogger... untuk SI CANTIK jer ker??

Assalamualaikum...
Kali nih aku nak luah sikit pendapat aku lam dunia blog nih. Bagi aku lah kan, blog nih cam sesuai untuk SI CANTIK jerk. And for sure, bukan untuk orang macam aku nih. Nih juz pendapat aku. Korang jangan sentap plak k.

Kadang tuh, jelesh gak nengok blog Fatin Liyana, Ailyl Rozanna, Fatin Suhana and ramai g. Diorang sume tuh, sume shomel-shomel. Alhamdulillah, kurniaan Tuhan buat mereka tapi bukan untuk aku.

And blogger-blogger lain pun bangga lau si cantik tuh follow blog dorang. Lau aku kan, konpem lah aku bangga gak. Blog aku plak, mane ade si femos amos yang follow. Tapi, follower aku tuh sume bagi aku dah femos coz sudi follow blog aku nih. hahaha

"MAMACHIA 1st GIVE AWAY"

Assalamualaikum...
Nih first time aku join GA...
So, jom r join ramai-ramai GA nih k ;)


sila klik banner join GA nih

OK, Lala nak tag : 


GA nih tamat pada 05 05 2011
babai ;)

HAJAT MASA CUTI


Assalamualaikum…
Cuti sem da makin hampir, final exam pun tinggal 3 paper je rag. Nampaknye, hajat aku nak dapatkan ‘benda’ tuh da nak mula. Aku arap sangat-sangat yang aku akan dapat benda tuh.

1st yang aku nak :





Nokia C3. Comel kan? Pink tuh weh. Coz tuh lar aku jadi cam mengidam jerk nak pakai phone tuh. Da banyak kali aku pg survey tapi tak beli-beli pun. Duit tak cukup, nak beli camne. Padahal phone tuh harga dia RM375 jerk skali ngan memori kad 2GB. Nampaknye kena tingkatkan lagi lar bisnes online aku nih.


2nd :



Aku bukan nak kete, aku nak amik lesen kete jerk. Aku taknak da susahkan family aku. Lau leh aku nak guna duet sendiri. Lau guna duet sendiri, baru lah tak buat kesalahan jalanraya nih. Coz guna duet sendiri kan, mesti lah sayang lau lesen tuh kena tarik balik... agagaga


So, kena TINGKATKAN lagi USAHA aku lam bisnes online. Harap-harap dapat untung banyak… hahaha



semua benda dalam blog ni adalah hak milik wannorazila©